Lars-Johan Sandvik

Jeg var ude for en ulykke, hvor jeg ved et kraftigt slag især fik en skalplæsion/kraniebrud i pandeben. Jeg stod oprejst, besvimede og faldt helt stiv ned på ryg og bankede baghovedet i jorden/fliser. Efter ulykken havde jeg blandt andet en underlig svimmelhed oven i hovedet, men kroppen “krævede” fortsat fysisk aktivitet. 

 

Jeg var ikke i stand til at læse noget særligt i bøger eller på laptop. Fjernsyn var heller ikke nogen underholdning. Ved at se ud af et vindue på et vejskilt kunne jeg konstatere, at øjnene hver for sig så meget forskelligt, og at det kunne tage sin tid at få indstillet blikket til at kunne læse vejnavnet på skiltet. Bilkørsel skulle helst kun være korte ture.

 

Heldigvis har min nabo arbejdet som neuropsykolog i mange år, og hun anbefalede mig at tage kontakt til Anne Preisler for at få tid til en konsultation. 

 

Jeg har fået synstræning i løbet af perioden november 2020 til april 2021 hos Anne Preisler, og det har jeg været vældig begejstret for. Jeg har fået øvelser og fortsætter på egen hånd for at vedligeholde mine resultater. Ikke blot har træningen gengivet mig muligheden for at læse bøger og arbejde på laptop, men jeg er især også sluppet for min svimmelhed og kan igen cykle, for eksempel også på min MTB og træne på at fokusere i længere tid ad gangen. 

 

Så har du været ude for en ulykke med hjernerystelse til følge kan jeg varmt anbefale en synsundersøgelse hos en af neuro-optometristerne hos AP Synspleje for at få tjekket om synstræning kan være vejen tilbage til en normal tilstand.

 

Synsberetning

Lars-Johan Sandvik