Karen Chamberlain

En piskesmældslæsion gav Karen Chamberlain store problemer med synet, men ved hjælp af en optometrist og et genoptræningsprogram har hun genfundet øjnenes smidighed og styrke.


Synsproblemer er blandt de mest udbredte følgevirkninger ved hovedskader som fx hjernerystelse eller piskesmæld, men med genoptræning af øjnene hos en optometrist genvandt Karen sit gode syn.

– Jeg ved simpelthen ikke, hvad der var sket med mig, hvis jeg ikke havde opdaget den mulighed, for jeg kunne hverken passe mit arbejde, læse eller køre bil, efter jeg var faldet på en trappe, men efter et halvt år med daglige øjenøvelser, er der ingen problemer mere.

Karen Chamberlain har altid haft et perfekt syn, men efter et uheldigt fald på en trappe, fik hun en piskesmældslæsion, der gav store problemer.

– Udover den hovedpine og de nakkesmerter, der altid følger med en skade af den type, fik jeg også store problemer med mine øjne. Det var, som om mit syn hakkede, og når jeg skulle læse, gik det utroligt langsomt, selvom jeg normalt er en ret rutineret læser, men efter ulykken var det svært for mig at fokusere

Læs hele artiklen