Eva Dudzinski

PROFESSIONEL OG DYGTIG BEHANDLING

Jeg har været i behandling hos Anne Preisler for skjult skelen i tre år, og det har været en fantastisk rejse.

Jeg har været stærkt nærsynet hele mit liv, med stor forskel i dioptri mellem de to øjne, og jeg har altid haft problemer med at se skarpt; synet var altid lidt ”uldent”. Min skjulte skelen blev dog først opdaget, inden jeg i en alder af 65 år skulle have lavet en stæroperation. Efter operationen fik jeg et udtalt dobbeltsyn, som var meget generende. Øjenlægens bedste bud var en brille med prismer, men nu hvor jeg for første gang i mit liv kunne se skarpt med begge øjne uden kontaktlinser, ville det have været en kæmpeskuffelse at være nødt til at bære briller i stedet. Øjenlægens dygtige ortoptist kendte heldigvis Anne og foreslog mig at prøve at tale med hende. Anne fandt hurtigt en tid til mig og konstaterede, at der var et vist minimum af samsyn at bygge på – og så var det ellers bare at klø på med øvelser, øvelser, øvelser ...

Jeg var meget flittig med øvelserne, men engang imellem løb jeg lidt sur i nogle af dem og syntes ikke, at det førte til noget. Så fandt Anne altid nogle andre øvelser frem, og så kom der pludselig skred i noget, som jeg ikke kunne tidligere. Jeg følte en konstant fremdrift – i ryk, men der skete hele tiden noget, og det var fantastisk at kunne gå tilbage og se, hvordan de øvelser, som jeg i begyndelsen slet ikke kunne klare, pludselig var blevet overkommelige. En helt uventet bonus var, at jeg nu ikke længere får hovedpine eller nakkesmerter – jeg havde tidligere tit ubevidst lagt hovedet på skrå for bedre at kunne fokusere, og det gav muskelspændinger, som kunne vare i ugevis.

Efterhånden har der været flere måneder mellem hver konsultation, og i mellemtiden har jeg øvet på egen hånd. Jeg har altid kunnet kontakte Anne, hvis der pludselig opstod et problem eller et tvivlsspørgsmål, og hun har støttet mig psykisk hele vejen, når jeg – navnlig i begyndelsen - kom i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet kunne klare at ændre på noget, der havde været galt siden min barndom. Men det kunne jeg, takket være Annes opfindsomhed og enorme indsats for hele tiden at drive mig videre med nye mærkelige øvelser!

I dag mærker jeg kun i ekstreme yderpositioner mit dobbeltsyn – noget øjenlægerne nok vil anse for en umulighed, men det kan jeg bevidne, at det ikke er. Det kræver blot vilje, motivation, en del tid – og en supermotiverende neurooptometrist med speciale i samsyn som Anne Preisler. Tusind tak!