Henry Carlsen

Jeg er 62 år, og gennem de sidste, nok 20 år har jeg været lidt sur på skiftende optikere. Ingen af dem kunne lave en tilfredsstillende og simpel læse eller skærmbrille til mig. Et par af dem så vilde ud i øjnene når jeg igen kom ind i butikken.

For 7-8 år siden snakkede en optiker så om synstræning, men nu var jeg sur og i nogle år læste jeg ikke ret meget og helst kun med et øje.

I starten af året prøvede jeg igen og bad om en synstest hos Louis Nielsen i Roskilde. Her sagde optikeren kort og godt efter synsprøven ”Jeg kan godt lave et par briller du kan bruge, men hvis det skal blive godt, så skal du formentlig til synstræning hos en optometrist. Jeg fik webadresser til et par stykker og heldigvis valgte jeg AP Synspleje.dk.

Indehaveren Anne Preisler lavede diverse test på mine øjne og hun var optimistisk mht. en forbedring af mit syn. Synsprøverne viste, at jeg havde samsynsproblemer og dobbeltsyn. Vi blev enige om et træningsforløb med 5 konsultationer og hjemmetræning i mellem.

Min hustru var med ved træningskonsultationerne og kunne så hjælpe mig hjemme, dels med at huske øvelserne, dels med at holde gejsten oppe. Der er ingen tvivl om, at daglig træning i 10 -15 min er afgørende for et resultat. Øvelserne er i øvrigt rimelig simple, men hvis det er muligt, er det som sagt godt med en hjælper.

Jeg havde hørt, at man hos nogle synstrænere udelukkende brugte en PC. Det gør man heldigvis ikke hos AP Synspleje. Her bruges helt simple hjælpemidler, som f eks bold i snor, træperler på snor, trykte cirkler, en blomst på tapetet, en perle på en stang osv. suppleret med lidt mere sofistikerede træningsapparater i konsultationen. Det hele tilsammen giver en naturlig 3D træning, frem for Pc'ens begrænsede 2D muligheder.

I dag læser jeg med begge øjne, uden hovedpine, uden stramninger i pande og ansigt – og så mangler jeg endda stadig, at få rettet styrken i brillerne, som skal give den sidste lille forbedring, men det kniber med at få bestilt en tid, når jeg rent faktisk ser bedre, end jeg har gjort i rigtig mange år.